אשדוד מציגה: המאבק על הקרקע
תופעת השימוש בקרקעות ציבוריות באשדוד על ידי גורמים פרטיים אינה חדשה. יש לה כאן שורשים עמוקים בהוויה המקומית. הנה כמה דוגמאות להמחשה בלבד.
במכתב ששיגר מבקר עיריית אשדוד, שלמה בן עזרא, לפני הבחירות לעירייה לבתיה כרמון, הממונה על פניות הציבור במשרד הפנים, הוא מאשר כי תחנת מוניות העיר באשדוד פועלת בשטח ציבורי ללא היתר.
הגי מוניות העיר אינם הראשונים שמשתמשים בקרקע ציבורית באשדוד ללא היתר. ואולם, מה שבולט במקרה זה, היא העובדה שראש העירייה לשעבר צבי צילקר, עיכב את ביצוע פסק הדין, שקבע לפנות את התחנה לאלתר. ומה שבולט עוד יותר, שלא לומר מפליא, הוא שצילקר הציב את מנהל תחנת המוניות, בן בדרי, במקום הרביעי ברשימתו לעירייה. וזאת לאחר שהעירייה, כפי שמסר אז המבקר שלה, בן עזרא, הגישה נגד התחנה כמה תביעות לבית המשפט שכללו, בין היתר, תביעה לפינוי התחנה ותביעה לתשלום דמי שימוש עבור התקופה שבה החזיקה התחנה בשטח ללא היתר.
חוגגים על הקרקע הציבורית
מאחר שברשימתו של צילקר נבחרו בבחירות האחרונות שלושה נציגים למועצת העירייה, הרי שבן בדרי, הרביעי ברשימה, לא נבחר והסיפור לכאורה התפוגג וירד מסדר היום הפוליטי באשדוד. אך לא, שכן אם צילקר או אחד משני חבריו לסיעה, יפרוש מסיבה כלשהי מתפקידו, בן בדרי ייכנס במקומו. במילים אחרות, בן בדרי, שמנהל כאן, כאמור, תחנת מוניות הפועלת באופן לא חוקי על קרקע ציבורית ומצפצף בגלוי ובמצח נחושה, לאורך שנים, על העירייה, עוד עלול לשבת באחד הימים כנציג ציבור מוכר ונכבד, על אחד הכיסאות סביב שולחן מועצת העירייה. הסיפור על בן בדרי ותחנת מוניות העיר אינו חדש. הוא כבר פורסם ובהרחבה. ומדוע אני בכל זאת שב אליו? ראשית, כי הוא, כאמור, נותר פתוח וייתכנו בו בשלב זה או אחר התפתחויות. ושנית, וזה העיקר, כי עכשיו מתברר פתאום שסמוך למועד הבחירות לעירייה, אישרה מועצת העיר בראשותו של צילקר, בישיבתה ביום 6.8.08, לעוד מישהו להשתמש כאן בקרקע ציבורית. מדובר בעופר בוכניק, עובד החברה למתנ"סים. העובדה שמועצת העירייה דנה בכלל בהעברת שטח ציבורי לעובד מתנ"ס
מן המניין, מעוררת תמיהה. לא רק תמיהה, אלא תמיהה גדולה, בתוספת כמה וכמה סימני שאלה. כך או אחרת, החלטת מועצת העירייה לא קיבלה, למרבה המזל, תוקף חוקי, שכן הוועדה המחוזית של משרד הפנים סירבה לאשר את ההסכם בין עיריית אשדוד לעופר בוכניק, להשכיר לו קרקע ציבורית. הודעת הסירוב נשלחה לעיריית אשדוד ב-8 בדצמבר 2008, על ידי מרגלית אשכנזי, הממונה על רשויות מקומיות במשרד הפנים. לאחר חילופי השלטון בעירייה, קיבל עופר בוכניק צו פינוי והריסה למבנים שהקים בינתיים בשטח ללא היתר. בתגובה, הוציא בוחניק צו למניעת ההריסה. לטענתו קיבל הבטחה שלטונית לקבלת השטח מראש העיר הקודם. בהסתמך על הבטחה זו הוציא, לדבריו, סכומים נכבדים לעבודות בינוי ופיתוח בשטח וכעת הוא מתכתש עם העירייה בבית המשפט. הסיפור על עופר בוכניק, כמו זה על בן בדרי וחבריו, הוא רק טפח ממה שמתחולל בתחום הקרקעות הציבוריות באשדוד. סיפור נוסף בנושא זה זכה אף הוא בזמנו לפרסום. תושב אשדוד, היום איש נכבד וידוע, השתלט על שטח ציבורי וקיבל עבור פינויו סכום שסידר אותו בחיים.
לסרי מנסה להשליט חוק וסדר
הסיפור הזה התיישן, גם מבחינת החוק וגם מבחינת העניין, והעלינו אותו לא כדי לשוב ולדוש בו, אלא כדי להוכיח עד כמה תופעת השימוש בקרקעות ציבוריות מוכרת ומושרשת באשדוד. כשם שאפשרו לתחנת מוניות לפעול כאן, לאורך שנים, על קרקע ציבורית, ללא היתר וללא תשלום, כך התירו לבעלי עניין אחרים לשים יד על אדמות ציבור, לבנות בניגוד לחוק ובכלל, להתבסס, לתפוס שליטה.
עכשיו, כשקברניטי העיר החדשים בראשותו של יחיאל לסרי מנסים להשליט כאן חוק וסדר, יש כאלה שמתחילים להתקומם, לחשוף ציפורניים. שנים הם עושה בעיר כבתוך שלהם. פולשים ומשתלטים, בונים וחורגים באין מפריע, ופתאום, קם שלטון חדש ומבקש ברוב העזה וחוצפה, לשבש הרגלים ולשנות סדרים. האם מתקפת הרימונים על שלושה בכירים בעירייה: על ראש העירייה יחיאל לסרי, על יו"ר מועצת העיר גבי כנפו, ועל מנכ"ל העירייה אילן בן עדי, קשורה במאבק שמנהל לסרי בנושא השימוש בקרקעות ציבוריות? ימים יגידו. פרנסי העיר, יש לקוות, לא ייבהלו ולא יירתעו לעשות את מה שצריך ואת מה שמחייב. ואולם, במקביל, נדרשת המשטרה לעשות באשדוד חריש עמוק ויסודי. למצוא את התוקפים ואת שולחיהם ולעקור מן השורש, בנחרצות וביד חזקה, את תופעות הפשע והבריונות המאיימות להפוך את אשדוד לעיר אלימה ומסוכנת.
תגובות
עו"ד שלומי הלוי, המייצג את עופר בוכניק, מסר בתגובה: "במסגרת בקשתו של מר בוכניק להקצות שטח מקרקעין עבור הכנסת ציוד באזור התעשייה הצפוני באשדוד, פעל מר בוכניק באופן חוקי בדרך המלך ובהתאם לצינורות המקובלים. "הוא הגיש בקשותיו באופן פורמלי וקיים אינספור פגישות עם גורמים בכירים בעיריית אשדוד באשר להקצאת השטח. במשך למעלה משנה וחצי של תהליך הקצאת המקרקעין למר בוכניק, התקבלו שתי החלטות מועצה; האחת מיום ה-14 במאי 2008 והשנייה מיום ה-6 באוגוסט 2008, ובמסגרתן אישרה מועצת העיר פה אחד וברוב קולות את הקצאת המקרקעין למר בוכניק באמצעות הסכם שכירות. "כל זאת בהתאם לפיתוח המקרקעין על ידי מר בוכניק. יצוין, כי פיתוח המקרקעין עלה בקנה אחד עם האינטרס של עיריית אשדוד, כיוון שחויבה לפתח אותו בהליך משפטי בו נתבעה על ידי עמותת 'אדם טבע ודין'. "מר בוכניק קיבל הרשאה מגורמים בכירים בעיריית אשדוד להתחיל בביצוע הסכם השכירות ולפתח את המקרקעין, וכך פעל במשך שלושה חודשים באין מפריע, פיתח את המקרקעין ונשא בעלויות של למעלה ממיליון שקלים. "בסופו של דבר, הוציאה עיריית אשדוד צו לסילוק יד כנגד מר בוכניק וזאת בניגוד להרשאה שניתנה לו ומבלי לעמוד בהתחייבויות שהתחייבה בפניו עיריית אשדוד. כרגע עיריית אשדוד מנועה מלהשתמש במקרקעין הנ"ל עקב צו מניעה שהוציא מר בוכניק כנגדה".
עו"ד הלוי, המייצג גם את בן בדרי, מסר בתגובה: "תחנת מוניות העיר אשדוד בראשות בן בדרי, קיבלה בשנת 988 היתר לשימוש חורג זמני למשך שנה וחצי, במסגרתו יכלה לשהות במקרקעין הציבוריים כחוק. לאחר שפג היתר לשימוש חורג זה, הוארכה שהייתה של תחנת מוניות העיר בהסכמים עם עיריית אשדוד עד לשנת 2006. "עקב סכסוך בגין הסכם ההארכה האחרון משנת 2006 אשר במסגרתו ביקשה עיריית אשדוד דמי שימוש ודמי שכירות, בלתי סבירים בעליל ואשר גבוהים במאות ואף אלפי אחוזים מהמחיר אשר שילמה תחנת המוניות עד כה. על כן, הגיע הסכסוך דנן לפתחו של בית המשפט ועד היום סכסוך זה מתנהל בו. למצער, הסדרת פינוי תחנת מוניות העיר למקום חלופי אחר בפרט וסוגיית הסדרת דמי השימוש בגין חניה הנוגעת לכלל תחנות המוניות בעיר אשדוד בכלל, טרם הוסדרו. "לאחרונה, נמסר לנו מלשכת ראש העיר שהנושא יטופל באווירה חיובית, תוך הבנת המצב הקיים ובעקבות כך, האריכה הנהגת העיר החדשה בהתאם לקודמתה בראשות ראש העיר דאז אינג' צבי צילקר, את מועד הפינוי אשר נקבע לתאריך- 1.03.09, לאור הבנת המצב הקיים לפיו תחנת מוניות העיר כעסק אשר מפרנס מאות משפחות אינה יכולה להתפנות מהמקרקעין מבלי שיימצא מקום חלופי להפעלת התחנה, לא כל שכן, פינוי התחנה באופן לא מוסדר יפגע בעקיפין גם בתושבי העיר אשר זקוקים לשירותי תחבורה מתחנת מוניות העיר, אשר הנה אחת התחנות הגדולות באשדוד. "על כן, מן הראוי הוא, שכל טענה המשוגרת לעבר מר בן בדרי מנכ"ל התחנה ו/או לעבר תחנת המוניות תיבדק לעומק וזאת, עובר להשתלחות פזיזה כגון דא".